Náhodné produkty

  • Gazdovský oštiepok údený

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parený, údený syr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad
    a stabilizátorov. Udí sa tradičným spôsobom bukovou štiepkou.
    Používaná najmä v studenej kuchyni, vhodný však aj na tepelné spracovanie.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier ovčí syr údený

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu údeného čerstvého ovčieho syra sa používa čerstvo nadojené ovčie mlieko. Údený ovčí syr je charakteristický svojou lahodnou vôňou a jedinečnou čerstvou chuťou. Je vyrobený z čisto prírodných surovín bez prídavku akýchkoľvek konzervantov, údený tradičným spôsobom na drevenom dyme, a preto je vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou vhodnou najmä do studenej kuchyne.

    Zloženie: ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka, jedlá soľ

  • Zázrivský korbáčik

    Zázrivský korbáčik v sebe spája vysokú kvalitu slovenských surovín a tradičnú ručnú výrobu. Je vyrobený z kvalitnej kravskej hrudky, ktorá sa parením v horúcej vode mení na syrové cesto, z ktorého sú následne vyťahované syrové nite. Tie sa ručne zapletajú do korbáčikov a ihneď pripravujú na expedíciu tak, aby boli na Vašich stoloch čo najčerstvejšie. Korbáčiky sú vyrábané bez pridania akýchkoľvek konzervantov a preto majú nezamenieľnú čerstvú chuť a lahodnú arómu.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: ... kJ (... kcal)
    • Bielkoviny: ... g
    • Sacharidy: ... g
    • Tuky: ... g

    Zloženie: kravská hrudka, jedlá soľ

  • Ďumbier EMENTALer údený 250g

    tag

    Polotučný zrejúci syr ementálskeho typu vyrobený z kravského mlieka. Má vyraznú a nezameniteľnú voňu a špecifickú jemnú chuť. Využíva sa najmä v studenej kuchyni, pri príprave obložených mís a chlebíčkov. Niektorí gurmáni ho aj vyprážajú a následne si vychutnávajú jeho fantastickú sladkastú chuť. 

    Priemerné výživové hodnoty v 100 g výrobku. Hodnoty v zátvorkách uvádzajú podiel na referenčnom dennom príjme priemerného dospelého 8400 kJ (2000 kcal).

    •  Energetická hodnota: 1342 kJ, 322 kcal (16%)
    • Tuky: 26 g (31%)
    • z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,7g (74%)
    • Sacharidy: 0,5 g (<1%)
    • z toho cukry: 0,5 g (<1%)
    • Bielkoviny: 30,5 g (61%)
    • Soľ: 1,1g (18%)

    Zloženie: mlieko, jedlá soľ (max. 2%), stabilizátor: chlorid vápenatý, syrárska kultúra, syridlo, farbivo: annato.

    Informácia pre alergikov: produkt obsahuje alergén mlieko

    tagy: údený ementál, údený syr, švajčiarsky syr, ementálsky syr, emmentaler

  • Syrové nite údené

    Syrové nite v sebe spájajú vysokú kvalitu slovenských surovín a tradičnú ručnú výrobu. Sú vyrobené z kvalitnej kravskej hrudky, ktorá sa parením v horúcej vode mení na syrové cesto, z ktorého sú následne vyťahované syrové nite - tzv. vojky. Tie sa ihneď pripravujú na expedíciu tak, aby boli na Vašich stoloch čo najčerstvejšie. Nite sú vyrábané bez pridania akýchkoľvek konzervantov a preto majú nezamenieľnú čerstvú chuť a lahodnú arómu.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: ... kJ (... kcal)
    • Bielkoviny: ... g
    • Sacharidy: ... g
    • Tuky: ... g

    Zloženie: kravská hrudka, jedlá soľ