Náhodné produkty

  • Gazdovská parenica údená

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parený, údený syr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad
    a stabilizátorov. Udí sa tradičným spôsobom bukovou štiepkou.
    Používaná najmä v studenej kuchyni.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier GOUDA 40%

    Polotvrdý polotučný zrejúci syr typu gouda vyrobený z kravského mlieka. Mäkký a pružný syr s maslovou arómou, pripomínajúci tavený syr. Má lahodnú chuť s orieškovou príchuťou a je vhodný na prípravu studených i teplých jedál, chlebíčkov a obložených mís.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g výrobku:

    • Energetická hodnota 1328 kJ (319 kcal)
    • Bielkoviny: 26,6 g
    • Sacharidy: 1,0 g
    • Tuky: 23,2 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, jedlá soľ (max. 3%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: dusičnan draselný

  • 100% Ovčí jogurt

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu ovčieho jogurtu sa používa ovčie mlieko pochádzajúce výhradne zo Slovenska. Jogurty sú sú vyrábané tradičnou ručnou metódou a pozostávajú zo 100%-ného ovčieho mlieka. Neobsahujú žiadne zahusťovadlá, konzervanty, sladidlá, farbivá ani stabilizátory, čím sa líšia od väčšiny konkurenčných produktov. Dostupné sú v 3 variantách:

    • 100%-ný ovčí jogut biely
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený ovocnou zložkou (malina, čučoriedka...)
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený sladkou zložkou (vanilka, karamel...)

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 469,6 kJ (112,1 kcal)
    • Bielkoviny: 5,70 g
    • Sacharidy: 4,84 g
    • Tuky: 7,85 g

    Zloženie: ovčie mlieko, jogurtové kultúry, ochucovacia zložka

  • Bergpracht CAMEMBERT 45%

    tag

    Bergpracht camembert 45% je známkou nemeckej kvality a lahodnej chuti. Jedná sa o mäkký zrejúci plnotučný syr s jemnou bielou plesňou na povrchu. Je vynikajúcim spoločníkom k poháru kvalitného vína či ovociu. Vďaka svojej znamenitej chuti sa teší mimoriadnej obľube u zákazníkov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    Energetická hodnota: 1151 kJ (277 kcal)
    Bielkoviny: 21 g
    Sacharidy: 1 g
    Tuky: 21 g
     

    Zloženie: pasterizované mlieko, syridlo, mliečne kultúry, jedlá soľ (max. 2%), plesňové kultúry, stabilizátor: chlorid vápenatý

  • Gazdovský biely syr

    Slovenská varianta najznámejšieho gréckeho syru Feta v tehlovom tvare.
    Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou.
    Vhodný do studenej kuchyne.

    Zloženie: pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ najviac 5,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.