Náhodné produkty

  • Ďumbier LIGHT syr

    Zrejúci syr vyrobený z kravského mlieka. Je charakteristický nízkym obsahom tuku, vysokým obsahom bielkovín a vápnika. Je vhodný pre ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl, športovcov a ľudí usilujúcich sa o udržanie štíhlej postavy. Napriek nízkemu obsahu tuku - len 3% chutí ako klasický syr a už 100g light syra pokrýva 157% odporúčanej dennej dávky vápnika. V kombinácií s vysokým obsahom bielkovín je tento druh syra nenahraditeľnou súčasťou jedálnička každeho športového nadšenca.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 774 kJ (183 kcal)
    • Bielkoviny: 35,4 g
    • Sacharidy: 3,5 g
    • Tuky: 3,0 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato

  • Ďumbier MOZZARELLA

    Nezrejúci syr mozzarellového typu. Má nevýraznú vôňu a jemnú a lahodnú chuť. Ďumbier mozzarella je vynikajúca na strúhanie, vyprážanie a zapekanie, určená je najmä pre pizzerie a gastro prevádzky, kde sa veľmi osvedčila. Svoje využitie nájde najmä v talianskej kuchyni, no je vynikajúcim doplnkom aj pre mnohé ďalšie kuchyne, slovenskú nevynímajúc.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 1216 kJ (291 kcal)
    • Bielkoviny: 27,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 20 g

    Ocenenia: Mliečna perla na medzinárodnej výstave INTERNATIONAL CATTLE FARM 2002

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%),  stabilizátor: chlorid vápenatý

  • Ďumbier ovčí syr čerstvý

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu čerstvého ovčieho syra sa používa čerstvo nadojené ovčie mlieko. Ovčia hrudka je charakteristická svojou sviežou vôňou a jedinečnou čerstvou chuťou. Je vyrobená z čisto prírodných surovín bez prídavku akýchkoľvek konzervantov, a preto je vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou vhodnou najmä do studenej kuchyne.

    Zloženie: ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka, jedlá soľ

  • Syrová nátierka ďumbier

    Suroviny: 200g maslo Ďumbier extra 82%, tavený syr v črievku, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, jedlá soľ, čierne korenie, 100g nastrúhaného syru Ďumbier

    Postup: Pred prípravou vyberieme maslo z chladničky a necháme ho ohriať na izbovú teplotu. Cesnak pretlačíme a zmiešame s maslom a taveným syrom. Pridáme štipku korenia, papriky, podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme nastúhaný syr a dobre premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :)

    Za zaslanie receptu ďakujeme Bc. Kataríne Sileskej

     

  • Ďumbier EMENTALer 45%

    Plnotučný zrejúci syr ementálskeho typu vyrobený z kravského mlieka. Má vyraznú a nezameniteľnú voňu a špecifickú jemnú chuť. Využíva sa najmä v studenej kuchyni pri príprave obložených mís a chlebíčkov. Jemná konzistencia a znamenitá chuť z neho vytvorili jeden z najpredávanejších produktov nášho portfólia.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 1529 kJ (365 kcal)
    • Bielkoviny: 28,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 28,0 g

    Ocenenia: Zlatá medaila na medzinárodnej potravinárskej výstave POLAGRA-FOOD 2010

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2,5 %), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: lyzozým