Náhodné produkty

  • 100% Ovčí jogurt

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu ovčieho jogurtu sa používa ovčie mlieko pochádzajúce výhradne zo Slovenska. Jogurty sú sú vyrábané tradičnou ručnou metódou a pozostávajú zo 100%-ného ovčieho mlieka. Neobsahujú žiadne zahusťovadlá, konzervanty, sladidlá, farbivá ani stabilizátory, čím sa líšia od väčšiny konkurenčných produktov. Dostupné sú v 3 variantách:

    • 100%-ný ovčí jogut biely
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený ovocnou zložkou (malina, čučoriedka...)
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený sladkou zložkou (vanilka, karamel...)

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 469,6 kJ (112,1 kcal)
    • Bielkoviny: 5,70 g
    • Sacharidy: 4,84 g
    • Tuky: 7,85 g

    Zloženie: ovčie mlieko, jogurtové kultúry, ochucovacia zložka

  • Ďumbier MOZZARELLA

    Nezrejúci syr mozzarellového typu. Má nevýraznú vôňu a jemnú a lahodnú chuť. Ďumbier mozzarella je vynikajúca na strúhanie, vyprážanie a zapekanie, určená je najmä pre pizzerie a gastro prevádzky, kde sa veľmi osvedčila. Svoje využitie nájde najmä v talianskej kuchyni, no je vynikajúcim doplnkom aj pre mnohé ďalšie kuchyne, slovenskú nevynímajúc.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 1216 kJ (291 kcal)
    • Bielkoviny: 27,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 20 g

    Ocenenia: Mliečna perla na medzinárodnej výstave INTERNATIONAL CATTLE FARM 2002

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%),  stabilizátor: chlorid vápenatý

  • Ďumbier LIGHT syr

    Zrejúci syr vyrobený z kravského mlieka. Je charakteristický nízkym obsahom tuku, vysokým obsahom bielkovín a vápnika. Je vhodný pre ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl, športovcov a ľudí usilujúcich sa o udržanie štíhlej postavy. Napriek nízkemu obsahu tuku - len 3% chutí ako klasický syr a už 100g light syra pokrýva 157% odporúčanej dennej dávky vápnika. V kombinácií s vysokým obsahom bielkovín je tento druh syra nenahraditeľnou súčasťou jedálnička každeho športového nadšenca.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 774 kJ (183 kcal)
    • Bielkoviny: 35,4 g
    • Sacharidy: 3,5 g
    • Tuky: 3,0 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato

  • Syrové nite údené

    Syrové nite v sebe spájajú vysokú kvalitu slovenských surovín a tradičnú ručnú výrobu. Sú vyrobené z kvalitnej kravskej hrudky, ktorá sa parením v horúcej vode mení na syrové cesto, z ktorého sú následne vyťahované syrové nite - tzv. vojky. Tie sa ihneď pripravujú na expedíciu tak, aby boli na Vašich stoloch čo najčerstvejšie. Nite sú vyrábané bez pridania akýchkoľvek konzervantov a preto majú nezamenieľnú čerstvú chuť a lahodnú arómu.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: ... kJ (... kcal)
    • Bielkoviny: ... g
    • Sacharidy: ... g
    • Tuky: ... g

    Zloženie: kravská hrudka, jedlá soľ

  • Syrová nátierka ďumbier

    Suroviny: 200g maslo Ďumbier extra 82%, tavený syr v črievku, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, jedlá soľ, čierne korenie, 100g nastrúhaného syru Ďumbier

    Postup: Pred prípravou vyberieme maslo z chladničky a necháme ho ohriať na izbovú teplotu. Cesnak pretlačíme a zmiešame s maslom a taveným syrom. Pridáme štipku korenia, papriky, podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme nastúhaný syr a dobre premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :)

    Za zaslanie receptu ďakujeme Bc. Kataríne Sileskej