Náhodné produkty

  • Gazdovská parenica údená

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parený, údený syr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad
    a stabilizátorov. Udí sa tradičným spôsobom bukovou štiepkou.
    Používaná najmä v studenej kuchyni.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier SALÁMOVÝ syr 45%

    Polotvrdý plnotučný zrejúci syr eidamského typu, vyrobený z kravského mlieka. Je vyrábaný tradičným výrobným procesom v menších množstvách, čo zaisťuje jeho vysokú kvalitu a delikátnu chuť. Má bohatú a jemnú vôňu a svoje využitie nájde ako v teplej tak i v studenej kuchyni.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 1482 kJ (357 kcal)
    • Bielkoviny: 24,8 g
    • Sacharidy: 1,2 g
    • Tuky: 28,1 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, jedlá soľ (max. 3%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: dusičnan draselný

  • 100% Ovčí jogurt

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu ovčieho jogurtu sa používa ovčie mlieko pochádzajúce výhradne zo Slovenska. Jogurty sú sú vyrábané tradičnou ručnou metódou a pozostávajú zo 100%-ného ovčieho mlieka. Neobsahujú žiadne zahusťovadlá, konzervanty, sladidlá, farbivá ani stabilizátory, čím sa líšia od väčšiny konkurenčných produktov. Dostupné sú v 3 variantách:

    • 100%-ný ovčí jogut biely
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený ovocnou zložkou (malina, čučoriedka...)
    • 100%-ný ovčí jogut ochutený sladkou zložkou (vanilka, karamel...)

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 469,6 kJ (112,1 kcal)
    • Bielkoviny: 5,70 g
    • Sacharidy: 4,84 g
    • Tuky: 7,85 g

    Zloženie: ovčie mlieko, jogurtové kultúry, ochucovacia zložka

  • Krupinský kotlík 2012

    Dňa 08/09/2012 sa v Krupine konal už 2. ročník súťaže vo varení gulášu s názvom Krupinský kotlík. Do súťaže sa zapojil aj 5 členný tím Syryďumbier, ktorý na túto akciu pripravil aj ochutnávku svojich syrov, no najmä prezentoval novinku na slovenskom trhu - Ďumbier light syr obsahujúci len 3% tuku. Súťaž bola odštartovaná o 14:00, odber vzoriek pre porotu bol naplánovaný presne na 18:00. Náš tím sa rozhodol ako jediný spomedzi 19 prihlásených súťažiacich variť guláš bez zemiakov a s fazuľou. O cca 15:30 sme mali už mäso z mladého jeleňa uvarené a odstavili sme ho z ohňa s tým, že na oheň ho dáme opäť o 17:00 aby sme ho stihli dovariť presne do 18:00. Počas odstávky sme sa venovali ochutnávkam našich syrov, no sústredili sme sa najmä otupenie chuťových bunkiek našich konkurentov, ktorých sme pohostili domácou slivovicou :) O 17:00 sme guláš dali opäť na oheň a náš gulášmajster, ktorému mimochodom patrí veľká vďaka, sa pustil do záverečnej fázy varenia a dochucovania. O 18:00 porota odobrala vzorku gulášu a jeho zvyškom sme následne počastovali návštevníkov akcie. Vyhodnotenie súťaže prebehlo o 19:30, kedy boli vyhlásení víťazi. Nášmu tímu sa nepodarilo umiestniť na víťazných priečkach, no napriek tomu sme z akcie odchádzali spokojní v duchu hesla "nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa." Potešením nám boli najmä pozitívne ohlasy a reakcie na naše syry ako aj záujem návštevníkov o našu značku.

    Ďakujeme organizátorom, súťažiacim a všetkým návštevníkom za skvelú atmosféru a tešíme sa na Vás opäť o rok :)

    Kompletnú galériu obrázkov z akcie nájdete na našej facebook stránke www.facebook.com/syrydumbier

    Ochutnávané syry: Ďumbier tehla údená 45%, Ďumbier maxioštiepok, Ďumbier light syr 3%, Ďumbier salámový syr údený 45%, Ďumbier zázrivský korbáčik údený, Ďumbier gazdovská parenica údená, Ďumbier gazdovská parenica neúdená.

  • Ďumbier EMENTALer 45%

    Plnotučný zrejúci syr ementálskeho typu vyrobený z kravského mlieka. Má vyraznú a nezameniteľnú voňu a špecifickú jemnú chuť. Využíva sa najmä v studenej kuchyni pri príprave obložených mís a chlebíčkov. Jemná konzistencia a znamenitá chuť z neho vytvorili jeden z najpredávanejších produktov nášho portfólia.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 1529 kJ (365 kcal)
    • Bielkoviny: 28,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 28,0 g

    Ocenenia: Zlatá medaila na medzinárodnej potravinárskej výstave POLAGRA-FOOD 2010

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2,5 %), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: lyzozým