Náhodné produkty

  • Ďumbier EMENTALer údený 250g

    tag

    Polotučný zrejúci syr ementálskeho typu vyrobený z kravského mlieka. Má vyraznú a nezameniteľnú voňu a špecifickú jemnú chuť. Využíva sa najmä v studenej kuchyni, pri príprave obložených mís a chlebíčkov. Niektorí gurmáni ho aj vyprážajú a následne si vychutnávajú jeho fantastickú sladkastú chuť. 

    Priemerné výživové hodnoty v 100 g výrobku. Hodnoty v zátvorkách uvádzajú podiel na referenčnom dennom príjme priemerného dospelého 8400 kJ (2000 kcal).

    •  Energetická hodnota: 1342 kJ, 322 kcal (16%)
    • Tuky: 26 g (31%)
    • z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,7g (74%)
    • Sacharidy: 0,5 g (<1%)
    • z toho cukry: 0,5 g (<1%)
    • Bielkoviny: 30,5 g (61%)
    • Soľ: 1,1g (18%)

    Zloženie: mlieko, jedlá soľ (max. 2%), stabilizátor: chlorid vápenatý, syrárska kultúra, syridlo, farbivo: annato.

    Informácia pre alergikov: produkt obsahuje alergén mlieko

    tagy: údený ementál, údený syr, švajčiarsky syr, ementálsky syr, emmentaler

  • Ďumbier LIGHT syr

    Zrejúci syr vyrobený z kravského mlieka. Je charakteristický nízkym obsahom tuku, vysokým obsahom bielkovín a vápnika. Je vhodný pre ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl, športovcov a ľudí usilujúcich sa o udržanie štíhlej postavy. Napriek nízkemu obsahu tuku - len 3% chutí ako klasický syr a už 100g light syra pokrýva 157% odporúčanej dennej dávky vápnika. V kombinácií s vysokým obsahom bielkovín je tento druh syra nenahraditeľnou súčasťou jedálnička každeho športového nadšenca.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 774 kJ (183 kcal)
    • Bielkoviny: 35,4 g
    • Sacharidy: 3,5 g
    • Tuky: 3,0 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato

  • Slovenský biely syr

    Slovenská varianta najznámejšieho gréckeho syru Feta.
    Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou.
    Vhodný do studenej kuchyne.

    Zloženie: pasterizované ovčie mlieko, pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ najviac 5,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier ovčí oštiepok čerstvý

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu ovčieho oštiepka sa používa surová ovčia hrudka. Oštiepok má pevnejšiu konzistenciu ako klasický čerstvý syr a nezameniteľnú chuť. Je vyrobený z čisto prírodných surovín bez prídavku akýchkoľvek konzervantov a preto je vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou vhodnou najmä do studenej kuchyne.

    Zloženie: ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka, jedlá soľ

  • Zázrivský korbáčik

    Zázrivský korbáčik v sebe spája vysokú kvalitu slovenských surovín a tradičnú ručnú výrobu. Je vyrobený z kvalitnej kravskej hrudky, ktorá sa parením v horúcej vode mení na syrové cesto, z ktorého sú následne vyťahované syrové nite. Tie sa ručne zapletajú do korbáčikov a ihneď pripravujú na expedíciu tak, aby boli na Vašich stoloch čo najčerstvejšie. Korbáčiky sú vyrábané bez pridania akýchkoľvek konzervantov a preto majú nezamenieľnú čerstvú chuť a lahodnú arómu.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: ... kJ (... kcal)
    • Bielkoviny: ... g
    • Sacharidy: ... g
    • Tuky: ... g

    Zloženie: kravská hrudka, jedlá soľ