Náhodné produkty

  • Gazdovský biely syr

    Slovenská varianta najznámejšieho gréckeho syru Feta v tehlovom tvare.
    Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou.
    Vhodný do studenej kuchyne.

    Zloženie: pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ najviac 5,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier MOZZARELLA

    Nezrejúci syr mozzarellového typu. Má nevýraznú vôňu a jemnú a lahodnú chuť. Ďumbier mozzarella je vynikajúca na strúhanie, vyprážanie a zapekanie, určená je najmä pre pizzerie a gastro prevádzky, kde sa veľmi osvedčila. Svoje využitie nájde najmä v talianskej kuchyni, no je vynikajúcim doplnkom aj pre mnohé ďalšie kuchyne, slovenskú nevynímajúc.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 1216 kJ (291 kcal)
    • Bielkoviny: 27,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 20 g

    Ocenenia: Mliečna perla na medzinárodnej výstave INTERNATIONAL CATTLE FARM 2002

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%),  stabilizátor: chlorid vápenatý

  • Gazdovský pološtiepok údený

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parený, údený syr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad
    a stabilizátorov. Udí sa tradičným spôsobom bukovou štiepkou.
    Používaná najmä v studenej kuchyni, vhodný však aj na tepelné spracovanie.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Ďumbier SALÁMOVÝ syr 45%

    Polotvrdý plnotučný zrejúci syr eidamského typu, vyrobený z kravského mlieka. Je vyrábaný tradičným výrobným procesom v menších množstvách, čo zaisťuje jeho vysokú kvalitu a delikátnu chuť. Má bohatú a jemnú vôňu a svoje využitie nájde ako v teplej tak i v studenej kuchyni.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 1482 kJ (357 kcal)
    • Bielkoviny: 24,8 g
    • Sacharidy: 1,2 g
    • Tuky: 28,1 g

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, jedlá soľ (max. 3%), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: dusičnan draselný

  • Ďumbier EMENTALer 45%

    Plnotučný zrejúci syr ementálskeho typu vyrobený z kravského mlieka. Má vyraznú a nezameniteľnú voňu a špecifickú jemnú chuť. Využíva sa najmä v studenej kuchyni pri príprave obložených mís a chlebíčkov. Jemná konzistencia a znamenitá chuť z neho vytvorili jeden z najpredávanejších produktov nášho portfólia.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: 1529 kJ (365 kcal)
    • Bielkoviny: 28,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 28,0 g

    Ocenenia: Zlatá medaila na medzinárodnej potravinárskej výstave POLAGRA-FOOD 2010

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2,5 %), stabilizátor: chlorid vápenatý, farbivo: annato, konzervačná látka: lyzozým