Náhodné produkty

  • Gazdovský pološtiepok údený

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parený, údený syr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad
    a stabilizátorov. Udí sa tradičným spôsobom bukovou štiepkou.
    Používaná najmä v studenej kuchyni, vhodný však aj na tepelné spracovanie.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • Gazdovská parenica neúdená

    Polomäkký, nezrejúci, polotučný, parenýsyr, vákuovo balený.
    Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Vyrába sa z kravského mlieka parením syreniny bez pridania chemických prísad a stabilizátorov.
    Používaná najmä v studenej kuchyni.

    Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ najviac 2,5%, syridlo, mliekarenská kultúra.

     

  • 100% Kozí jogurt

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov kôz a produkciu toho najkvalitnejšieho kozieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné kozie špeciality Ďumbier. Na výrobu kozieho jogurtu sa používa kozie mlieko pochádzajúce výhradne zo Slovenska. Jogurty sú sú vyrábané tradičnou ručnou metódou a pozostávajú zo 100%-ného kozieho mlieka. Neobsahujú žiadne zahusťovadlá, konzervanty, sladidlá, farbivá ani stabilizátory, čím sa líšia od väčšiny konkurenčných produktov. Dostupné sú v 2 variantách:

    • 100%-ný kozí jogut biely
    • 100%-ný kozí jogut ochutený ovocnou zložkou (malina, čučoriedka...)

    Zloženie: kozie mlieko, jogurtové kultúry, ochucovacia zložka

  • Čerstvé guľky

    Čerstvé guľky v sebe spájajú vysokú kvalitu slovenských surovín a tradičnú ručnú výrobu. Sú vyrobené z hrudkovitého kravského syra a skvele sa hodia k poháru piva alebo vína. Veľmi obľúbené su tiež u detí a uplatnenie nájdu najmä v studenej kuchyni.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g:

    • Energetická hodnota: ... kJ (... kcal)
    • Bielkoviny: ... g
    • Sacharidy: ... g
    • Tuky: ... g

    Zloženie: hrudkovitý syr vyrobený z kravského mlieka, jedlá soľ

  • Ďumbier ovčí syr údený

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu údeného čerstvého ovčieho syra sa používa čerstvo nadojené ovčie mlieko. Údený ovčí syr je charakteristický svojou lahodnou vôňou a jedinečnou čerstvou chuťou. Je vyrobený z čisto prírodných surovín bez prídavku akýchkoľvek konzervantov, údený tradičným spôsobom na drevenom dyme, a preto je vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou vhodnou najmä do studenej kuchyne.

    Zloženie: ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka, jedlá soľ