Náhodné produkty

  • Slovenský biely syr s korením

    Slovenská varianta najznámejšieho gréckeho syru Feta s pridanou zmesou korenia.
    Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou.
    Vhodný do studenej kuchyne.

    Zloženie: pasterizované ovčie mlieko, pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ najviac 5,5%, syridlo, mliekarenská kultúra, zmes korenia.

     

  • Ďumbier MOZZARELLA

    Nezrejúci syr mozzarellového typu. Má nevýraznú vôňu a jemnú a lahodnú chuť. Ďumbier mozzarella je vynikajúca na strúhanie, vyprážanie a zapekanie, určená je najmä pre pizzerie a gastro prevádzky, kde sa veľmi osvedčila. Svoje využitie nájde najmä v talianskej kuchyni, no je vynikajúcim doplnkom aj pre mnohé ďalšie kuchyne, slovenskú nevynímajúc.

    Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

    • Energetická hodnota: 1216 kJ (291 kcal)
    • Bielkoviny: 27,9 g
    • Sacharidy: 0,1 g
    • Tuky: 20 g

    Ocenenia: Mliečna perla na medzinárodnej výstave INTERNATIONAL CATTLE FARM 2002

    Zloženie: mlieko, mliečne kultúry, syridlo, soľ (max. 2%),  stabilizátor: chlorid vápenatý

  • Ďumbier ovčí syr čerstvý

    Rozľahlé zelené lúky a pastviny pod úpätím Malej Fatry, krištáľovo čistá voda a svieži horský vánok sú ideálnym miestom pre chov oviec a produkciu toho najkvalitnejšieho ovčieho mlieka, z ktorého sú s tou najväčšou starostlivosťou a za prísnych hygienických podmienok vyrábané tradičné ovčie špeciality Ďumbier. Na výrobu čerstvého ovčieho syra sa používa čerstvo nadojené ovčie mlieko. Ovčia hrudka je charakteristická svojou sviežou vôňou a jedinečnou čerstvou chuťou. Je vyrobená z čisto prírodných surovín bez prídavku akýchkoľvek konzervantov, a preto je vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou vhodnou najmä do studenej kuchyne.

    Zloženie: ovčí hrudkový syr vyrobený zo surového ovčieho mlieka, jedlá soľ

  • Údená Gouda Ďumbier 40%

    Polotučný zrejúci syr typu gouda vyrobený z kravského mlieka, údený tradičným spôsobom. Mäkký a pružný syr s maslovou arómou, pripomínajúci tavený syr.
    Má lahodnú chuť s orieškovou príchuťou.
    Môže sa používať na studené i teplé jedlá.

    Zloženie: mlieko, jedlá soľ max 3%, farbivo E160b, konzervačná látka E252, stabilizátor E509

     

  • Syrová nátierka ďumbier

    Suroviny: 200g maslo Ďumbier extra 82%, tavený syr v črievku, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, jedlá soľ, čierne korenie, 100g nastrúhaného syru Ďumbier

    Postup: Pred prípravou vyberieme maslo z chladničky a necháme ho ohriať na izbovú teplotu. Cesnak pretlačíme a zmiešame s maslom a taveným syrom. Pridáme štipku korenia, papriky, podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme nastúhaný syr a dobre premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :)

    Za zaslanie receptu ďakujeme Bc. Kataríne Sileskej